پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری باغ خان یزد
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری باغ خان یزد

تاریخ ایجاد 21/07/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 28 اسلاید   قیمت: 8000 تومان     تعدادمشاهده  2  


پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری باغ خان یزد

هسته اصلی این باغ سابق یک باغ انار بود. از دیگر سازه های این باغ می توان به اقامتگاه های تابستانی و زمستانی اشاره کرد. در ابتدا وقتی باغ صدری متعلق به محمدتقی خان بافقی در زمان حکومت زند بود ، این مجتمع شامل یک عمارت (محل اقامت تابستان) ، یک محل اقامت زمستانی و یک حوض سنگی با 98 جت آب در محور اصلی قرار داشت. از باغ

ساختار بادگیر باغ از ویژگی های برجسته آن محسوب می شود و به راحتی در شهر تفت قابل تشخیص است. موقعیت باغ صدری تفت در کنار جاده اصلی و همچنین مجاورت آن با سایر باغ های تفت ، وضعیتی برجسته به آن بخشیده است.این باغ در حد فاصل شهرستان یزد- تفت قرار دارد و مساحت باغ خان ۱۵ هزار مترمربع است و مانند اکثر باغ های تاریخی، عمارت با شکوهی داشته است ساختمان داخل باغ  به «خان نشین» مشهور است و متعلقات معماری مربوط به این باغ شامل یخچال، آب انبار، ساباط، قهوه خانه و اصطبل در میان آن بنا شده است.و در گذشته آب ۱۲ رشته قنات نیز از این باغ می گذشته است.بنای  این باغ مربوط به قرن سیزدهم هـ در حدود سالهای ۱۲۷۰ تا ۱۲۸۰ می باشد. و بانی آن “محمدخان والی” است. این فرد طی دو دوره و جمعا یازده سال در یزد حکومت کرده است. از ویژگی های این باغ، تالار بزرگ، سقف مرتفع وعرض بنای آن است که می گویند سازنده آن به نام “استاد کریم”، یک روزه این اطاق عجیب را پوشانده است. گذر آب قنات در باغ و وجود درختان میوه از جمله انار، زردآلو، بادام، توت و چنار با چینش و سبکی خاص در باغ، نشاط و طراوتی خاص به این ساختمان بخشیده است.

معماری درخور توجه بناهای مختلف باغ و طراحی منحصر به فرد تالار با سقف عریض و طویل که خنکای نسیم را در این تالار به گردش در می آورد، فضایی با طراوت و زنده به آن بخشیده است.

بنای باغ خان را از لحاظ موقعیت قرارگیری می توان به چهار قسمت تقسیم کرد که شامل فضای هشتی و بنای متصل به آن است.

همچنین دارای محل نگهداری پرندگان، حمام بزرگ، شربتخانه و باقیمانده های برج دیده بانی و چند اتاق در جبهه شرقی، کوشک، پایاب و مطبخ است.

کوشک در میانه باغ قرار گرفته و از ویژگی های این بنا محسوب می شود.  مساحت آن در حدود ۴۰۰ متر مربع است و در دو طبقه با مصالحی چون آجر، سنگ مرمر، چوب، گچ و خشت ساخته شده است.

این بنا از هر چهار جهت به سوی باغ چشم انداز دارد که به دلیل تخریب های صورت گرفته در طول این سال ها، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

وجود حوض در داخل ساختمان ها و اتاق نشان از درایت پیشینیان برای خنک کردن فضای اتاق و گریز از گرمای داغ و سوزان تابستان است که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفته است.

یکی از این حوض ها که نشان از معماری عظیم ایران است در فضای میانی کوشک قرار دارد که پس از سرریز شدن به جوی هایی می ریزد که اطراف حوض قرار داشته و از کف اتاق ها به بیرون کوشک می رود.

از دیگر زیبایی های این بنای عظیم، وجود کلاه فرنگی در فضای میانی کوشک، ایجاد طاق نما در دیواره اطراف کوشک، دم گیری های گچی، طاقچه ها و قطاربندی های زیبا با طراحی منحصر به فرد و نیز پیش بخاری گچی و تزئینی است.

باغ خان در زمان حکومت ضیغم الدوله قشقایی صدمات بسیار دید و تزئینات این بنای تاریخی به دست فتح الله مشیرالممالک خان مستوفی یکی از نوادگان میرزا جعفر منشی پس از مرمت قسمتهای آسیب دیده ایجاد شده است.

وجود بادگیری بزرگ نیز از دیگر ویژگی های باغ خان یزد است که توسط استاد کریم ساخته شده است.

باغ خان در زمان جنگ تحمیلی به عنوان پادگان شهید بهشتی جهت آموزش نظامی  در نظر گرفته شده بود و در سال ۸۶ شمسی مرمت و بازسازی شد و اکنون با تغییر نام خود به بوستان ولایت به مالکیت یکی از نهادهای نظامی در آمده است

باغ خان یک از چهار باغی بوده که در اطراف یزد بنا شده که در حال حاضر فقط باغ خان و باغ دولت آباد پابرجاماده است


کلمات کلیدی مرتبط:
معماری ,باغ خان یزد ,پاورپوینت بررسی و تحلیل ,هسته اصلی این باغ ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری بازار تاریخی تبریز
پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری بازار تهران
پاورپوینت بررسی معماری بازار شاهی یزد
پاورپوینت بررسی سبک معماری بازار ایرانی نمونه موردی سرای گلشن و تیمچه پوستی اصفهان
پاورپوینت بررسی معماری و بازار قزوین و سراهای آن
پاورپوینت بررسی بازار قزوین
دانلود مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستیword
 




:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: